ASTIM HASTALIĞI

 

ASTIM HASTALIĞI

Astım hastalığı çocuklarda çok sık görülen ve kendini öksürük, nefes sıkışması, akciğerlerde hırıltı gibi belirtilerle kendini gösteren uzun sureli bir hastalıktır. Astım hastalığında belirtilerin nedeni akciğerlerdeki bronşlarda çeşitli nedenlerle ortya çıkan aşırı bir hassasiyet olması nedeniyledir.

ASTIM HASTALIĞI NEDİR

Kanlı öksürük (hemoptiz) ciddi sağlık sorunlarının işareti olabilir. Enfeksiyonlar, kanser, kan damarlarında ya da akciğerdeki bozukluklar kanlı öksürüğe neden olabilmektedir

ASTIM BELİRTİLERİ NEDİR

Astım teşhisinde astım belirtileri çok önemlidir. Astımın belirtileri bilinirse astım hastalığının olup olmadığı konusunda daha bilinçli olabiliriz.

NEDENLERİ

 

ASTIM NEDEN OLUR

Astımın bazı insanlarda görülüp bazılarında görülmemesinin kesin bir nedeni çok açık olmamakla birlikte genetik ve çevresel faktörlerin birlikte etkilerinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

ASTIM NEDENLERİ

Astım hastalığı sık görülen bir hastalıktır. Astım nedenleri kesin olmamakla birlikte genetik ve çevresel faktörlerin birlikte etkilerinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

ASTIM VE GENETİK

Astım ve genetik önemli bir konudur. Astım hastalığı her 10 kişiden birinde görülmektedir. Çocuklarda astım hastalığı neredeyse 7 çocuktan birinde görülmektedir. Astım hastalığının görülme sıklığı her geçen gün artmaktadır.

ASTIM RİSKİNİ ARTTIRANLAR

Astım riskini artıran nedenler astıma neden olan nedenlere bakıldığında anlaşılabilir. Astım nedenlerinden en önemlisi genetik olduğu için ailesinde astım hastalığı veya alerjil bir hastalık olanlarda astım gelişme riski daha yüksektir.